skenitde

Vytlačiť

Chlieb náš každodenný

pecenie chleba 05Alebo ako sme kváskový chlebík piekli a čerstvé ovsené vločky pomleli.

Upiecť kváskový chlieb je hotová alchýmia. Možno sa podarí až ten s číslom 101. Ale tá námaha stojí za to.

Chlebík sme piekli z našej múky. Konečne sme vyskúšali ako pečie pec v našej kuchyni a to je tiež veda. Ale podaril sa.

Recept na výborný kvaskový chlieb nájdete aj v našej knižočke "Pečieme a varíme v Parku Drienová" spolu s ďalšími skvelými tradičnými receptami. Knižočku nájdete v našom "Rodinnom balíčku", ktorý si môžete objednať u p. Hanky Mandáčkovej (Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. ).

Naše aktivity chcú poukázať práve na to, že na dobrých veciach treba dlho pracovať, nenechať sa odradiť a výsledok sa dostaví. Ľudí chceme hlavne naučiť vážiť si a používať lokálne suroviny.

Čerstvé ovsené vločky sme mleli z našej tohtoročnej úrody ovsa. Špeciálny mlynček sa nám podarilo vypátrať až v Taliansku. Konečne prišiel čas ho vyskúšať. Ručne vytriediť čisté zrno, pomlieť a vychutnať si zdravé raňajky alebo upiecť nejakú dobrotu.

 

TOPlist