skenitde

Vytlačiť

Rok 2018 v Parku Drienová

Park Drienová vzniká s myšlienkou zriadiť územie, v ktorom bude harmónia medzi človekom a prírodou. Je to dlhodobá aktivita množstva ľudí, ktorí majú snahu o ekologické poľnohospodárstvo a prinavrátenie biodiverzity do danej lokality. V parku sa zrealizovalo množstvo workshopov, vzdelávacích aktivít ale aj prác, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu.

Budeme Vám pravidelne prinášať pohľad na to, ako sa Park Drienová mení a vyvíja počas roka.

Vytlačiť

Chlieb náš každodenný

pecenie chleba_05Alebo ako sme kváskový chlebík piekli a čerstvé ovsené vločky robili.

Upiecť kváskový chlieb je hotová alchýmia. Možno sa podarí až ten s číslom 101. Ale tá námaha stojí za to.

Vytlačiť

Zabíjačky husí, baránka a mladého býčka v Parku Drienová

zabijacka v kuchyniK chovu domácich zvierat patria aj zabíjačky. V sobotu 30. decembra 2017 od včasného rána pripravujeme domácu zabíjačku mladého býčka. Všetko sa bude odohrávať v gazdovskom dome v Parku Drienová. 

Pokiaľ niekoho takáto vec zaujíma, môžete prísť, len sa nám prosím nahláste vopred, aby sme mali účasť pod kontrolou.

Vytlačiť

Tradícia i zrod nového života

Máme za sebou sviatky Božieho narodenia, Silvester, Nový rok 2018, Zjavenie Pána a jeho krst. Veľké množstvo tradičných sviatkov. Priniesli nám zabíjačky hospodárskych zvierat chovaných v Bioklimatickom Parku Drienová, na ktorých sa zúčastnili viacerí naši spolupracovníci a odniesli si domov kvalitné zdravé potraviny (mäso z býčka, husí, kačíc i klobásky z kamerunského baránka), na ktorých spracovaní sa podieľali. Taktiež sme mali k dispozícii kvalitné múky z našich dopestovaných plodín pšenica, špalda, jačmeň na krúpy a ovos na vločky.

Vytlačiť

Po Vianociach nastupujú fašiangy

Pavel s gajdosomVo vianočnom období znenazdajky navštívil náš Bioklimatický park Drienová gajdoš, ktorý žije v Írsku. On bol milo prekvapený našou Kuchyňou v Gazdovskom dvore a odvďačil sa nám peknou muzikou i spevom.

Potešil aj nášho brata Pavla, ktorý sa vyjadril, že už 14 rokov nepočul takto naživo gajdy. Prizerali sa aj zvieratká a spolu sme sa potešili.

Nastupujú fašiangy a chceme veriť tomu, že nás po 3 rokoch opäť navštívia nejakí „švindliari“. Chceme tento rok upiecť na ražni kamerunského baránka, len ešte musí Štefan Fusko dozvárať špeciálny gril.

Vytlačiť

Prvé pravé husacie hody v Bioklimatickom parku Drienová

Foto husacie hodyV sobotu 28.10.2017 sa konali PRVÉ pravé husacie hody v Bioklimatickom parku Drienová. Prirodzene naše podmienky sú veľmi obmedzené a tentoraz boli venované len tým, ktorí nám pomáhali pri stavbe KUCHYNE. Nemáme všetko ešte zďaleka hotové, ale stretnutie a pohostenie ľudí, ktorí nám nezištne pomáhali, sme pokladali za príjemnú povinnosť.

TOPlist